Dørene åpner 18.30 | Konsertstart 20.00

18år | Alle rettigheter 

Thomas Dybdahls niende album heter «Fever», og det har potensialet til å overraske dem som utelukkende forbinder artisten med sår melankoli og nedstrippede låter på kassegitar. For som singlene «Call Me by Your Name» og ikke minst «45» bar bud om, er det et nytt groove i musikken til Dybdahl denne gangen. Hva har skjedd? Vel, for det første har Dybdahl reist hjem – bokstavelig talt, til sitt eget hjemmestudio i Sandnes, etter å ha laget flere plater i fornemme innspillingsstudioer med internasjonalt renommerte produsenter og medmusikanter. Uten å behøve å bekymre seg for å kaste bort kostbar studiotid, begynte han å eksperimentere – blant annet ved å kople Telecasteren til en antikk, firespors Tandberg-opptaker – og lot instinktene styre arbeidet, med tanke på å komme opp med en single. Snart ble det klart at en ny, musikalsk gullåre var avdekket

 – Er det noe du lærer deg etter å ha drevet med kreative prosesser en stund, er det at når du først kommer i flyten må du gjøre alt du kan for å bli værende i den. Når den er over, vet du aldri når den kommer tilbake, sier Thomas Dybdahl. Sammen med sin faste studiomakker Håvard Rosenberg – en mann som med sin bakgrunn i hiphop og urban musikk slett ikke er noen åpenbar kandidat for jobben med å produsere en Thomas Dybdahl-skive – ga han seg ikke før det var blitt et helt album. 

Et album som på tross av at Dybdahl spiller så og si alle instrumentene selv, stikker seg ut med sitt sterke islett av funk og soul i det som siden debuten i 2002 er blitt en imponerende katalog. -De nye låtene er et resultat av hva jeg selv har digget mens jeg har laget dem, sier han selv. 

Målet var klart: Å lage en sjelfull gitarplate som ikke egentlig hørtes ut som en gitarplate, og som skulle være både gammeldags og frisk på en og samme tid. Med godt skrevne låter og en beat som ideelt sett skulle gi deg lyst til å danse, sier Dybdahl. 

– Forhåpentlig har jeg lykkes med å ta med meg slike erfaringer inn i låtskrivingen og produksjonen på den nye plata. Jeg er hvertfall utrolig stolt av det vi har fått til, og selv om folk kanskje vil oppfatte «Fever» som et brudd med det de vanligvis forbinder meg med, tror jeg det er mitt mest personlige album så langt, sier Thomas Dybdahl. «Fever» ble sluppet 13. mars 2020 på Petroleum Records